49,90 

Kuchnia Obcej

Wydanie: Książka
Autor

Tłumaczenie

Julia Cydejko

Typ okładki

twarda

Wymiary

190×240

EAN

9788380316072

Liczba stron

344

Data wydania

2017-11-08

Podziel się

Oficjalna książka kucharska dla miłośników sagi! Przedmowa Diany Gabaldon.

Niesamowita wyprawa Claire Beauchamp Randall z powojennej Anglii do osiemnastowiecznej Szkocji to uczta dla zmysłów, nie wyłączając smaku. Od owsianki Claire w zamku Leoch po wyszukaną pieczeń wołową podaną na jej pośpiesznym ślubie ze szkockim wojownikiem Jamiem Fraserem, od cygańskiego gulaszu po smażonego kurczaka, jej podróż jest pełna soczystych dań, które pobudzą apetyt nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Wyjątkowe potrawy przyrządzi Theresa CarleSanders, szefowa kuchni i założycielka OutlanderKitchen.com. Książka zawiera ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór – i nie tylko. Przestrzegając żelaznych standardów Diany Gabaldon, CarleSanders dba o rzetelność źródeł i puszcza wodze fantazji, wykorzystując fabułę i postaci z książek, by tworzyć pyszne i nowatorskie przepisy oparte na regionalnych składnikach i tradycyjnych sposobach przyrządzania potraw.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kuchnia Obcej”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *